marți, 22 octombrie 2024
AcasăDiverseCât contează atitudinea la interviul de angajare?

Cât contează atitudinea la interviul de angajare?

-

Prima impresie contează, mai ales în timpul unui interviu de angajare, unde toate detaliile sunt analizate cu atenție. Pe lângă competențele tehnice și experiența acumulată, companiile pun preț și pe limbajul nonverbal pe care îl adopți în timpul unui interviu.

Pentru a obține mai multe șanse de succes, este important să acorzi atenție mai multor aspecte, printre care și atitudinea. 

Atitudinea asumată este un element care poate influența semnificativ parcursul tău profesional. Este un predictor al succesului, dar și al bagajului emoțional de care dispui. Un candidat frustrat, care emană negativitate prin toți porii nu va ajuta niciodată compania să evolueze armonios. 

Un studiu efectuat pe aproximativ 1.400 de manageri din departamentul de resurse umane a dezvăluit faptul că atitudinea unui candidat poate spune foarte multe despre performanțele sale. Așadar, modalitatea în care alegi să tratezi interviul de angajare va oferi numeroase informații recrutorului despre felul tău de a fi, dar și despre potențialul profesional. Poate părea greu de crezut, mai ales că de cele mai multe ori interviurile sunt derulate pe repede-înainte, din cauza fluxului constant de activități. 

Cele mai citite articole

Spre exemplu, în industria IT, reușita unui angajat implică performanțe, iar acestea pot fi obținute doar printr-o atitudine corespunzătoare.  De aceea, companiile IT pun un accent deosebit atât pe competențele tehnice, cât și pe atitudinea și abilitățile interpersonale potrivite ale angajaților. De aceea, pentru a obține cei mai buni candidați, firmele apelează la o firma recrutare IT. Experiența recrutorilor își va spune cuvântul în acest caz, ei reușind să ajute companiile cu oameni talentați, care pun preț pe implicare, tenacitate și performanță.

Ce atitudine ar trebui să adopți la interviul de angajare? 

Prima impresie este esențială la orice interviu și poate să conteze decisiv la decizia finală. Având o atitudine potrivită poți trece peste orice situație limită. Determinare, hotărâre și încredere sunt puncte de referință pentru orice decizie de angajare. 

De asemenea, este important să ții cont de următoare aspecte:

  • Dă dovadă de promptitudine și seriozitate – Asigură-te că ajungi la ora stabilită. Ia-ți în calcul eventualele probleme sau situații neprevăzute care pot apărea. Dacă ai hotărât să mergi cu mașina e important să analizezi înainte starea traficului. 
  • Nu te lăsa copleșit de emoții – E normal să fii intimidat/ă de moment, însă nu trebuie să devii vulnerabil/ă. Astfel, nu vei face altceva decât să demonstrezi angajatorului că nu știi să reacționezi eficient la stres. 
  • Informează-te cu privire la istoricul companiei – Arată interes și deschidere față de firma care oferă postul. Află cât mai multe informații despre activitatea derulată sau premiile obținute de-a lungul timpului. 
  • Adoptă o atitudine relaxată – Răspunde cu entuziasm și încredere fiecărei întrebări și nu te lăsa descurajat/ă.

Atitudinea este un element foarte important în derularea interviului de angajare. Din postura de candidat va trebui să dai dovadă de punctualitate, optimism și încredere în forțele proprii. 

Adoptă atitudinea corectă și vei avea șanse mai multe să obții jobul pe care ți-l dorești!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole