miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăTravel4 motive sa vizitezi Laponia in vacanta de iarna

4 motive sa vizitezi Laponia in vacanta de iarna

-

Laponia cuprinde regiunile nordice din Finlanda si Suedia ceea ce inseamna ca ofera un peisaj de-a dreptul spectaculos in timpul iernii. Atractiile naturale impresionante, excursiile palpitante si cazarile unice sunt doar cateva dintre motivele pentru care oamenii aleg sa viziteze aceasta regiune de mari intinderi in timpul sezonului rece. Vacanta Laponia scoate la iveala din orice persoana spiritul de aventurier, iubirea pentru scortisoara si ciocolata calda si dragostea pentru reni.

Aurora boreala

Din pacate, luminile nordice, numite si aurora boreala, nu isi fac aparitia mereu. De fapt, acestea depind de o serie de factori naturali, insa, privind partea buna, ofera un spectacol de neegalat, care nu poate sa fie intalnit in alta parte a lumii. 

Spiritul Craciunului este resimtit in tot timpul anului

Cu toate ca Laponia este intotdeauna pregatita pentru vizitatorii sai care vor sa il cunoasca pe Mos Craciun in orice perioada a anului, multe persoane considera ca farmecul intalnirii are un efect mult mai puternic in pragul sarbatorii. Satul lui Mos Craciun din Rovaniemi s-a declarat resedinta oficiala a lui Mos Craciun la „Polul Nord”. 

Sauna traditionala

Cele mai citite articole

Saunele sunt parte integranta a culturii finlandeze (si suedeze). De obicei, se afla intr-o coliba mica incalzita de o soba cu lemne, cu temperaturi cuprinse intre 80-110 C°. Expunerea la temperaturi atat de ridicate ii creeaza corpului o stare asemanatoare cu cea de febra, procedura cunoscuta si sub denumirea de hipertermie. Cu toate acestea, febra este cunoscuta ca fiind o metoda de vindecare naturala a organismului, stimuland sistemul imunitar.

Intalnirea animalelor specifice Laponiei

Cei mai adorabili locuitori ai Laponiei sunt, cu siguranta, cainii husky si renii, care sunt atractia principala mai ales a copiilor. Este important de mentionat ca renii sunt mult mai mult decat ajutoarele lui Mos Craciun, ei sunt o parte importanta a culturii laponiene. Pentru populatia indigena Sami, aceste animale au asigurat timp de secole transportul, caldura si hrana.

Astfel, cei care vor sa se bucure de o vacanta iesita din comun pe care si-o vor aminti tot restul vietii, pot merge in tarile nordice, in regiunea Laponiei, si nu vor ramane dezamagiti.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole