In cazul multor tipuri de culturi agricole rezulta si o cantitate ridicata de resturi. In timp ce unele sunt lasate pe camp pentru a fi mancate de animale sau culese de oameni pentru a-si hrani animalele pe timpul iernii, cei care au nevoie sa elibereze terenul pentru a-l pregati pentru urmatoarele lucrari agricole le strang. Dar ce pot face cu acestea?
Solutii pentru a scapa de resturile vegetale din camp
Pentru cei care nu detin animale pentru care sa stranga hrana pentru iarna sau in cazul celor care resturile vegetale ramase in urma culturilor agricole nu sunt bune de consum pentru acestea, o problema poate aparea atunci cand au nevoie sa isi elibereze terenul.
Daca micii agricultori, care detin suprafete mici de teren agricol, aleg uneori sa arda resturile vegetale – practica nelegala in prezent – asociatiile agricole care au suprafete foarte intinse de astfel de culturi agricole trebuie sa gaseasca alte solutii, mai eficiente si chiar utile.
Un astfel de exemplu este tocarea resturilor cu ajutorul unor utilaje agricole potrivite, deoarece pe piata exista mai multe tipuri de tocatoare vegetale, de la cele pentru crengi la cele care pot fi folosite direct pe teren, pentru tocarea ierbii, a paielor, frunzelor de sfecla, tulpini de porumb sau coarde de plante lemnoase.
Cele mai citite articole
Drept urmare, este necesar sa se aleaga utilajul potrivit in functie de nevoile si de tipul resturilor vegetale care trebuie eliminate.
Ce se poate face cu resturile vegetale?
In functie de tipul resturilor vegetale, odate tocate, acestea pot fi folosite pentru producerea de compost, care ulterior poate fi folosit pentru fertilizarea ternului, fie chiar pentru ardere, mai ales in cazul resturilor lemnoase.
De asemenea, resturile vegetale, cum ar fi cocenii de porumb, pot fi transformate in furaje pentru animale, care pot fi folosite pentru propria gospodarie sau care pot fi vandute, suplimentand astfel castigurile aduse de cultura agricola pentru care s-a muncit intregul an.
Prin urmare, piata utilajelor agricole cuprinde utilaje, echipamente si accesorii, care vin sa eficientizeze activitatea agricultorilor, imbunatatind practicile si chiar viata acestora.