miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăTehnologieVitrina frigorifică pentru unități de catering - un echipament de neînlocuit

Vitrina frigorifică pentru unități de catering – un echipament de neînlocuit

-

Vitrinele frigorifice sunt instalate la toate unitățile specializate în vânzarea de produse alimentare perisabile. Un astfel de echipament asigură siguranța mărfurilor, iar partea transparentă permite cumpărătorului să se orienteze mai bine atunci când alege ce vrea să cumpere. Echipamentele frigorifice pentru catering pot fi găsite în marile supermarketuri, restaurante, mici cafenele și magazine.

În ultima perioadă, gama de vitrine frigorifice orizontale s-a extins semnificativ, în magazine și piețe existând vitrine sclipitoare, cu un design original și iluminare frumoasă.

Toate eforturile designerilor sunt menite să atragă atenția cumpărătorilor, ceea ce este facilitat de multe ori și de produsele atent și imaginativ ambalate.

Dacă pentru clienți aspectul vitrinei și ușurința în utilizare joacă un rol important, pentru comercianți sunt importante caracteristicile echipamentului de tip vitrină frigorifică care trebuie luate în considerare la cumpărare.

Tipuri de vitrine profesionale

Toate vitrinele frigorifice, în funcție de parametrii tehnici, sunt împărțite iîn mai multe tipuri în funcție de:

  • condițiile de utilizare;
  • condițiile de temperatură;
  • funcționalitate;
  • tip de amplasare.

După condițiile de utilizare, vitrinele sunt împărțite în vitrine de banc și vitrine de podea.

  • Vitrinele de banc. Sunt concepute pentru vânzarea unei game limitate de produse semifabricate și finite. Cel mai adesea sunt instalate în cafenele și chioșcuri mici. Intervalul de temperatură, în funcție de model, poate să fie setat între 0 și +8 grade Celsius. Nu sunt utilizate pentru depozitarea pe termen lung a mărfurilor. 
  • Vitrinele de podea. Fac parte din această nișă toate tipurile de echipamente cu temperatură joasă și medie, cu lățimi și condiții de temperatură diferite. 

După modul de proiectare există vitrine deschise și vitrine închise.

  • Vitrine deschise: sunt instalate în zonele/unitățile cu autoservire.
  • Vitrine închise: sunt instalate în locurile în care clienții sunt serviți de un angajat, precum și în depozite.

După regimul de temperatură întâlnim vitrine frigorifice cu temperatură medie, vitrine cu temperatură joasă și vitrine universale (combinate).

  • Vitrinele frigorifice cu temperatură medie sunt proiectate pentru lapte și produse lactate, produse semifabricate, produse de cofetărie și salate proaspete (în medie de la 1 la +7/10 grade Celsius).
  • Vitrinele de temperatură joasă sunt utilizate pentru pește și produse din carne (de la 0 la -18 grade Celsius).
  • Vitrinele universale (combinate) sunt echipate cu o funcție de control al temperaturii (de la -6 la +6 grade Celsius), care le permite să fie utilizate într-o varietate de cazuri.

Cele mai citite articole

După poziționare există vitrine frigorifice:

  1. montate la perete;
  2. de sine stătătoare.

Dacă vitrinele frigorifice din prima categorie sunt instalate lângă pereți, vitrinele autoportante pot fi grupate într-o formă liniară sau de tip insulă oriunde.

După funcționalitate există vitrinespecializate și vitrine frigorifice universale.

  1. Vitrinele de răcire specializate sunt destinate depozitării unui anumit tip de mărfuri. În această categorie intră vitrinele de cofetărie. Ele permit prezentarea eficientă a unui număr mare de mărfuri pe o suprafață restrânsă, sunt potrivite și pentru expunerea mărfurilor care nu necesită temperaturi scăzute pentru depozitare.
  2. Vitrinele de răcire universale sunt potrivite pentru plasarea unei game largi de bunuri și produse.

Cum alegi o vitrină frigorifică modernă? Rezumat

Echipamentele alese corect, după cum arată practica, asigură o creștere a vânzărilor de câteva ori, indiferent de zona de activitate.

În primul rând, atunci când alegi o vitrină de răcire, este recomandat să acorzi atenție caracteristicilor tehnice.

Principalele sunt dimensiunile, consumul de energie, tipul de răcire, temperatura, metoda de încărcare.

Un punct important este setarea corectă a modului de răcire static sau dinamic. În primul caz, distribuirea frigului se realizează uniform pe zona instalației, în al doilea, se folosește un ventilator special pentru a distribui fluxurile de aer.

Un rol important îl joacă și alegerea modelului vitrinei; vitrinele de tip închis sunt ideale pentru depozitarea produselor ce necesită congelare, iar cele deschise sunt ideale pentru produse și mărfuri proaspete.

La TC Romania Crown Cool ai ocazia de a comanda acum vitrine frigorifice orizontale de cea mai bună calitate, la niște prețuri foarte atractive. Intră pe tcromania.com ca să le vezi chiar acum!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole