joi, 13 iunie 2024
More
  AcasăSanatateCe afecțiuni medicale pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem?

  Ce afecțiuni medicale pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem?

  -

  Ce afecțiuni medicale pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem?

  Celulele stem sunt celule nespecializate care au capacitatea de a se transforma în orice tip de celulă din organismul uman. Acest lucru le face ideale pentru utilizarea în tratamentul diferitelor boli oncologice și hematologice.

  Care sunt afecțiunile medicale care pot fi tratate prin intermediul celulelor stem? 

  Datorită particularităților unice pe care le posedă, celulele stem pot fi utilizate în tratarea unor multiple afecțiuni medicale complexe. Printre acestea menționăm:

  • Leucemii acute și cronice;
  • Anomalii ereditare ale hematiilor;
  • Diferite forme de cancer;
  • Tulburări dezvoltate de absența sau funcționarea incorectă a enzimelor;
  • Sindrom mielodisplazic;
  • Tulburări ereditare ale sistemului imunitar;
  • Tulburări neurologice – autism; paralizie cerebrală etc.

  În plus, celulele stem sunt studiate pentru aplicații în tratamentul bolilor cardiace, cum ar fi infarctul miocardic. Acestea ar putea fi utilizate pentru a regenera țesutul cardiac deteriorat sau pentru a îmbunătăți funcția cardiacă.

  Avantajul recoltării și stocării în bancă a celulelor stem – Acces imediat la terapia cu celulele stem

  Este esențial ca viitori părinți să aibă în vedere această procedură, ea fiind definitorie pentru viitorul medical al copilului. 

  Celulele stem din sângele cordonului ombilical sunt extrem de valoroase. Odată recoltate și stocate, ele pot fi utilizate în viitor în tratarea unei afecțiuni complexe pe care o poate dezvolta copilul. 

  Cele mai citite articole

  Viitorul poate fi imprevizibil, din acest motiv este important să fie prioritizată prevenția, luând măsuri sigure și eficiente, în beneficiul copiilor. 

  De reținut că celule stem recoltate pot fi folosite atât pentru copilul de la care au fost recoltate, cât și pentru membrii familiei lui. Însă, acest lucru este posibil doar cu condiția îndeplinirii criteriilor de compatibilitate. 

  La ce bancă de celule stem pot apela viitorii părinți?

  Viitorii părinți pot opta pentru o variantă sigură, mai precis recoltarea de celule stem la Biogenis, o bancă de celule stem cu vastă expertiză în acest domeniu și care oferă servicii premium de recoltare și stocare a celulelor stem, aliniate nevoilor și dorințelor pe care le au aceștia.

  Biogenis – Banca de celule stem, face parte din grupul FamiCord, recunoscut ca fiind cel mai mare grup de bănci de celule stem la nivel european. La nivelul grupului FamiCord, peste 4500 de pacienți au beneficiat de terapii cu celule stem.

  Concluzii

  Cei care se pregătesc să devină părinți trebuie să aibă în vedere procedura de recoltare celule stem, ea având scopul de a îi asigura copilului un viitor medical sigur. 

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole