luni, 25 septembrie 2023
More
  AcasăCasa & GradinaCum alegi arhitectul potrivit pentru un proiect

  Cum alegi arhitectul potrivit pentru un proiect

  -

  Toti oamenii au visuri in legatura cu casele lor si proiecte cu ajutorul carora vor sa se apropie cat mai mult de locuinta ideala. Unele ar putea fi pentru o simpla extensie de bucatarie, pentru a crea chiar zi cativa metri patrati in plus de spatiu utilizabil. 

  Altele ar putea implica o revizuire structurala a unei cladiri sensibile protejate si cu siguranta toata lumea se gandeste din cand in cand la o locuinta de vis: o casa nou-nouta, unica, auto-proiectata? Oricare ar fi ambitiile proprietarului, alegerea unui birou proiectare care sa il ajute sa isi puna in aplicare intentiile il va aduce mult mai aproape de implementarea viziunii sale. Iata care ar fi principalele criterii dupa care ar trebui ales un arhitect.

  Portofoliul biroului de arhitectura, oglinda activitatii acestuia

  O idee asupra modului in care lucreaza un birou de arhitectura poate fi data daca se consulta portofoliul actual. Ce a lucrat pana acum arhitectul respectiv? Care sunt tipurile de case pe care le poate proiecta? Stilul sau este pe placul clientului? A mai realizat lucrari similare? 

  Cele mai citite articole

  Desi poate parea o perspectiva superficiala pentru o evaluare, daca munca unui arhitect este pe placul clientului, poate fi inceputul unei colaborari. La urma urmei, proprietarul va trebui sa traiasca in cladirea care va rezulta la final. 

  Vizitarea unor lucrari proiectate de arhitect

  Multi arhitecti lucreaza in cadrul unor comisii si institutii publice, asa ca exista posibilitatea de a vizita una dintre cladirile lor accesibile publicului. Daca alegerea materialelor, amplasarea in spatiu, armaturile si alte elemente constituie puncte de atractie, atunci ar trebui stabilita o intalnire cu specialistul biroului de proiectare. Desigur, unele dintre aceste decizii vor fi luate de client, dar experienta unui proiect finalizat va da o idee despre munca arhitectului.

  Tipul de lucrare

  Atunci cand proprietarul se hotaraste sa ridice o constructie si sa angajeze un arhitect, trebuie sa ia in considerare amploarea si tipul proiectului, un proces esențial pentru a determina alegerea unui birou de proiectare potrivit pentru nevoile proiectului. 

  Chiar daca cerintele legale de construire a cladirii nu impun un proiect realizat de un arhitect, clientii se pot bucura oricand de avantajele contractarii acestuia in alegerea celor mai potrivite solutii in functie de bugetul programat pentru constructie.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole