joi, 13 iunie 2024
More
  AcasăSportCum se alege carabina de vanatoare?

  Cum se alege carabina de vanatoare?

  -

  Cum se alege carabina de vanatoare?

  Carabina de vanatoare este potrivita pentru toti cei care doresc sa vaneze daunatori, vanat mic sau mare. Puternica si letala, este o arma de categoria C. Prin urmare, cumparatorul trebuie sa fie major si sa detina o licenta de vanatoare sau un permis de vanatoare valabil pentru a o achizitiona. 

  TIPUL DE VANATOARE

  Tipul de vanatoare este cel care va va permite sa determinati sistemul de declansare dar si modelul ales de pe MLD Guns.

  Vanatoare de urmarire

  Initial, vanatoarea la panda este o metoda de vanatoare „sanitara”. Se utilizeaza pentru a controla populatiile de vanat si pentru a elimina animalele bolnave. In zilele noastre, este folosita si in zonele prea mici pentru a vana in vanatoare cu masina sau prea aproape de rutele de trafic. Se face singur, in liniste si in timpul zilei. 

  Urmarirea trebuie sa fie cat mai putin deranjanta pentru animale. Tragatorul identifica tinta, verifica daca nu exista obstacole, asteapta pana cand tinta este stationara si tinteste spre o zona de ucidere. Impuscatura este trasa la o distanta maxima de 100 de metri. Pusca recomandata pentru vanatoare:

  – carabina bolt;

  Vanatoare la panda

  Cele mai citite articole

  Aceasta este similara cu urmarirea, cu exceptia faptului ca se desfasoara de la un foisor, intr-un loc pe care animalele il viziteaza in mod regulat. Vanatorul se ascunde in foisor de dimineata devreme pana seara devreme si asteapta ca animalele sa se apropie inainte de a trage. Are timp sa-i observe, sa-si ajusteze tinta, sa traga si sa-si reincarce arma in deplina liniste.

  Pusca recomandata pentru vanatoare:

  – pusca cu zavor;

  TIPUL DE Vanat

  Tipul de vanat pe care il vanati este cel care va va permite sa determinati calibrul munitiei pe care trebuie sa o folositi. Mai jos sunt prezentate cateva exemple de calibre posibile. Exista multe altele.

  DAUNATORI SI VANAT MIC

  Vanatoarea mica include toate animalele mici care traiesc in campie si pe campii (iepuri, iepuri, fazani, potarnichi etc.). Animalele daunatoare sunt animale care provoaca multe pagube (vulpi, nevastuici, puhoaie etc.). Calibrele recomandate pentru paraziti si vanat mic:

  – calibru rapid si usor pentru tragere pana la 300 de metri distanta

  – Calibrul .222 pentru vulpi

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole