marți, 3 octombrie 2023
More
  AcasăDiverseCum se gaseste si se alege un notar bun?

  Cum se gaseste si se alege un notar bun?

  -

  Numeroase situatii pot determina alegerea un notar: deschiderea unei succesiuni, donatie, cumpararea sau vanzarea unui imobil… De multe ori, persoanele fizice sunt pierdute atunci cand stiu pot alege profesionistul pe care il doresc. Este dificil sa gasesti notarul potrivit si sa il alegi pe cel care va fi cel mai eficient de la Notariat Birzu.

  Cum se gaseste si se alege un notar bun?

  Pentru a alege notarul potrivit, se recomanda sa se verifice urmatoarele puncte.

  Gasirea unui profesionist disponibil.

  Dosarele gestionate de un notar sunt adesea lungi si necesita munca si reflectie. Rareori este posibil sa se trateze dosarul intr-o singura programare si majoritatea problemelor trebuie sa fie studiate. 

  Prin urmare, este important sa se gaseasca cineva disponibil. Un notar care isi face timp sa sune inainte de un prim contact si care asculta in timpul primelor intalniri ar trebui sa fie retinut. Nu trebuie sa se confunde disponibilitatea cu capacitatea de reactie. 

  Este perfect normal ca notarul care se alege sa nu raspunda imediat la fiecare intrebare sau apel. Pe de alta parte, profesionistul care este disponibil isi va face timp sa sune sau sa stabileasca o intalnire pentru a raspunde la intrebari, odata ce a luat cunostinta de nevoi.

  Ce notar trebuie sa se aleaga: pedagog si pacient.

  Acesta este probabil criteriul care pare cel mai important. Notarul jongleaza cu termeni juridici pe care va trebui sa-i explice simplu. Acesta trebuie sa fie constient si sa inteleaga fiecare situatie in parte pentru a oferi sfatul potrivit. 

  Cele mai citite articole

  Strategiile, calculele privind comisioanele, taxele etc. sunt complicate de inteles pentru o persoana fizica. Toate acestea inseamna ca un notar va fi deosebit de apreciat daca este rabdator, atent si educativ. 

  Pedagogia este esentiala pentru a putea intelege ce se va intampla, cum se va intampla si de ce. Un client care intelege ce face notarul sau va fi linistit si se va simti bine insotit.

  Trebuie sa se aleaga un notar competent.

  Dupa cum am explicat, un notar poate fi specializat in succesiuni, altul in regimuri matrimoniale etc. Atunci cand exista o situatie complicata sau particulara, nu trebuie sa se ezite sa se aleaga un notar in functie de domeniul sau de competenta. 

  Un notar trebuie sa fie bun si transparent.

  Nu este nimic mai rau decat sa astepti ca dosarul tau sa avanseze fara sa stii ce se intampla. De la inceput, ar trebui sa se aleaga un notar transparent. 

  Exista doua aspecte ale transparentei pe care ar trebui sa se solicite la prima intalnire. In primul rand, notarul trebuie sa fie capabil sa spuna cum va evolua cazul in timp. Se va rezolva intr-o luna? Trebuie sa se astepte anumite documente pentru a sti cum se actioneaza. 

  Va fi nevoie de 1, 2 sau 10 intalniri? Este imposibil sa se evalueze daca cazul va fi sau nu solutionat etc. …. …. trebuie deci sa se aleaga un notar care va putea explica cum ar putea evolua cazul si daca trebuie sau nu sa se dea dovada de  rabdare.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole