marți, 3 octombrie 2023
More
  AcasăDiverseNume cu litera f

  Nume cu litera f

  -

  Felicia

  Felicia este un nume de origine latina, provenind din cuvantul „felix”, care inseamna fericit sau norocos. Aceasta a devenit una dintre cele mai populare denumiri din Romania in ultimele decade. Numele Felicia se afla pe locul doi in topul preferintelor mamicilor, fiind foarte usor de pronuntat si de memorat. Acesta poate fi alegerea ideala pentru o fetita, intrucat simbolizeaza norocul si fericirea.

  Florin

  Florin este un nume foarte raspandit in Romania, avand originea sa din limba latina, cuvintul „florere” rezultand din radacina sa. Florin a devenit un nume popular in intreaga lume, fiind cu precadere folosit pentru baieti. Acesta inseamna floare, fiind asociat cu fertilitatea si splendoarea pe care o aduce primavara. Numele Florin simbolizeaza renasterea si energia pozitiva.

  Fiona

  Fiona este un nume scotian de origine gaelica, fiind des intalnit in randul fetitelor. Acesta vine de la cuvantul „fionn”, care inseamna albastru, dar si alb. Alegerea acestui nume pentru un copil tanar arata ca mama doreste sa ii ofere fericire si energie pozitiva pentru a se bucura de lucrurile frumoase din viata. Numele Fiona aduce si noroc si fericire.

  Florian

  Cele mai citite articole

  Florian este un nume latin provenit din cuvantul „florere”, care inseamna a inflori. Acesta este un nume foarte popular in Romania, fiind una dintre denumirile preferate ale parintilor care doresc sa le ofere copiilor lor noroc si fericire. Numele Florian simbolizeaza bogatia naturii si energia pozitiva.

  Francesca

  Francesca este un nume de origine latina, provenind din cuvantul „franciscus”, care inseamna frumos sau liber. Acesta este un nume foarte populare in Romania, fiind intalnit in randul fetelor. Numele Francesca simbolizeaza libertatea, frumusetea si energia pozitiva. Alegerea acestui nume pentru o fetita arata ca mama doreste sa ii ofere fericire si noroc.

  Fiodor

  Fiodor este un nume rus provenit din limba greaca, fiind format din cuvantele „theos”, care inseamna Dumnezeu si „doron”, care inseamna dar. Acesta este un nume foarte raspandit in Romania, fiind folosit pentru baieti. Numele Fiodor simbolizeaza darul lui Dumnezeu si norocul pe care il ofera copiilor. Alegerea acestui nume pentru un baietel arata ca parintii doresc sa ii ofere fericire si energie pozitiva.

  Cele mai citite articole

  Articolul precedent
  Articolul următor

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole