luni, 25 septembrie 2023
More
  AcasăCasa & GradinaNume cu litera x

  Nume cu litera x

  -

  Xavier

  Xavier este un prenume francez foarte popular, care provine din vechiul nume germanic ‘Xaverius’. Este un nume masculin ce inseamna "cel care are sabia", si este varianta franceza a numelui spaniol Javier. Xavier a devenit popular in Anglia in secolul 16, si a fost ales ca nume de catre Sfantul Francisc Xavier, fondatorul companiei de Iezuiti. Aceasta religie a contribuit la raspandirea numelui Xavier in multe parti ale lumii. Acum, Xavier este un nume comun in multe tari din lume, printre care si Germania, Franta, Spania si Marea Britanie.

  Ximena

  Ximena este un nume de origine spaniola, care se traduce ca "regina audientei". Este un nume feminin ce dateaza din secolul 12, si provine din vechiul nume germanic ‘Gisamund’, care inseamna "zeita protectoare". Acest nume a fost folosit in Spania si Mexic, in special de catre familii de regi si nobili. De-a lungul timpului, acest nume a devenit din ce in ce mai popular in multe alte tari, precum Franta, Germania si Marea Britanie. Ximena este si un nume de persoana foarte popular in randul latino-americanilor.

  Xander

  Xander este un nume masculin ce provine din vechiul grecesc ‘Alexandros’, care inseamna "aparator al oamenilor". Acest nume a devenit popular in secolul 19, in special in Olanda si in tarile scandinave. In ultimii ani, Xander a devenit un nume foarte popular in multe alte tari, printre care si Germania, Franta, Spania si Marea Britanie. Xander este vazut ca un nume modern si puternic, si poate fi folosit pentru a denumi atat copii, cat si adulti.

  Xena

  Cele mai citite articole

  Xena este un nume feminin foarte popular, ce provine din vechiul grecesc ‘Xenia’, care inseamna "oaspete". Acest nume a devenit popular in secolul 18, in special in Grecia si Elvetia. Xena a devenit rapid un nume foarte comun in multe alte tari, precum Franta, Germania si Marea Britanie. Xena este un nume modern si puternic, si reprezinta un simbol al curajului si al puterii. Acest nume poate fi folosit pentru a denumi atat copii, cat si adulti.

  Xia

  Xia este un nume feminin ce provine din vechiul chinezesc. Acest nume inseamna "luminos" sau "stralucitor", si este foarte popular in China si in alte tari asiatice. Acest nume a devenit popular in ultimii ani in multe alte tari, precum Franta, Germania si Marea Britanie. Xia este un nume modern si stralucitor, ce poate fi folosit pentru a denumi atat copii, cat si adulti.

  Xander

  Xander este un nume masculin foarte popular, care provine din vechiul grecesc ‘Alexandros’, care inseamna "aparator al oamenilor". Acest nume a devenit popular in secolul 19, in special in Olanda si in tarile scandinave. In ultimii ani, Xander a devenit un nume foarte popular in multe alte tari, printre care si Germania, Franta, Spania si Marea Britanie. Xander este vazut ca un nume modern si puternic, si poate fi folosit pentru a denumi atat copii, cat si adulti.

  Cele mai citite articole

  Articolul precedent
  Articolul următor

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole