joi, 18 iulie 2024
More
  AcasăUncategorizedPapadia beneficii

  Papadia beneficii

  -

  Introducere

  Papadia (Passiflora incarnata) este o planta originara din America de Nord si Centrala, recunoscuta pentru toate beneficiile sale. Planta este folosita in medicina traditionala de secole intregi, iar inainte de descoperirea penicilinei, extractele de papadie erau folosite pentru tratarea infectiilor. Odata cu trecerea timpului, proprietatile sale folositoare se extind in mod continuu.

  Compusii chimici

  Papadia contine multi compusi chimici si nutrienti, precum flavonoide, lignani, acizi grasi, acizi fenolici, triterpenoizi, aminoacizi, minerale si vitamine. Planta contine, de asemenea, o cantitate mica de alcaloizi, cum ar fi harmanina si harmalina. Acestea sunt substanțe chimice inofensive care pot avea unele efecte psihoactive si sedative.

  Efecte asupra sanatatii

  Efectele benefice ale papadiei asupra sanatatii sunt variate. Extractul de papadie a fost folosit pe scara larga pentru a trata multe afectiuni si probleme de sanatate. Unele dintre aceste afectiuni sunt: insomnia, anxietatea, durerile menstruale, tulburarile cronice ale stomacului, infectiile urinare si alte simptome ale racelii si gripei.

  Efecte asupra dispozitiei

  Extractul de papadie poate ajuta la reducerea simptomelor unei depresii majore si a anxietatii. Un studiu a aratat ca suplimentarea cu papadie poate ajuta la imbunatatirea dispozitiei si a starii generale de sanatate. De asemenea, unele persoane s-au simtit mai relaxate si mai putin stresate dupa administrarea papadiei.

  Efecte asupra memoriei si atentiei

  Cele mai citite articole

  Extractul de papadie poate ajuta la imbunatatirea memoriei si a atentiei. Un studiu a aratat ca persoanele care au luat extract de papadie au avut o mai buna performanta cognitive, in special la testare si memorare. Acest lucru sugereaza ca extractul de papadie poate ajuta la imbunatatirea memoriei si a atentiei.

  Efecte asupra somnului

  Extractul de papadie poate ajuta, de asemenea, la inducerea somnului. Acest lucru se datoreaza proprietatilor sale sedative si relaxante. Persoanele care iau extract de papadie pot experimenta un somn mai adanc si mai reparator, care necesita mai putin timp pentru a adormi. De asemenea, extractul de papadie poate ajuta la reducerea simptomelor unei insomnii cronice.

  Riscuri si efecte secundare

  Extractul de papadie poate provoca efecte secundare minore precum greata, ameteala, oboseala si constipatie. In general, acestea sunt efecte minore si temporare, care pot fi prevenite prin luarea unei doze adecvate. De asemenea, persoanele care iau medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale sau alte medicamente sedative ar trebui sa evite luarea acestei plante, deoarece poate cauza scaderea tensiunii arteriale si poate creste efectele medicamentelor sedative.

  Concluzie

  Papadia este o planta cu proprietati medicinale benefice. Extractul de papadie poate fi folosit pentru tratarea afectiunilor si problemelor de sanatate precum insomnia, anxietatea, durerile menstruale, infectiile urinare si alte simptome ale racelii si gripei. De asemenea, extractul de papadie poate ajuta la reducerea simptomelor unei depresii majore, anxietatii, imbunatatirea memoriei si atentiei si inducerea somnului. Cu toate acestea, extractul de papadie trebuie luat cu precautie, deoarece poate cauza efecte secundare minore precum greata, ameteala, oboseala si constipatie.

  Cele mai citite articole

  Articolul precedent
  Articolul următor

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole