marți, 22 octombrie 2024
AcasăTehnologieInformatii utile despre detectoare camere

Informatii utile despre detectoare camere

-

Materialul de spionaj cuprinde in ziua de azi aparate din ce in ce mai discrete. Spre exemplu, este posibil sa ascundem o camera in miniatura intr-un obiect banal – intr-un ceas, intr-un stilou sau in ochelari. Reperarea acestor dispozitive cu ochiul liber este un lucru aproape imposibil deoarece acestea din urma beneficiaza de finisaje perfecte.

In acest context, trebuie sa ne echipam cu un detector camera pentru a ne proteja. Dispozitivul se prezinta sub forma unui aparat electronic de dimensiuni reduse. Aspectul sau seamana cu un walkie talkie. 

Dispozitivul este alcatuit dintr-o cutie compacta, cu o antena mica si cu butoane de reglare. Insa, un detector de camera este un dispozitiv ce nu ocupa foarte mult loc sre deosbire de un walkie talkie. Pe langa talia sa redusa, detectorul de camera este mult mai usor. Chiar putem uita complet de prezenta sa.

Cele mai citite articole

In general, un aparat electronic cum este camera spion emite un semnal luminos atunci cand aceasta din urma functioneaza. De mentionat este faptul ca mecanismul detectorului de camera se bazeaza pe radiofrecventa, un lucru care permite reperarea semnalului materialului de spionaj. 

Dispozitivul este configurat pentru a efectua detectia sa pe o banda de frecventa data. Din acest motiv detectia nu se poate realiza pentru semnalele care nu sunt incluse in plaja de actiune. Exista modele de detectoare de camere capabile sa detecteze o camera in miniatura pe o gama de frecventa cuprinsa intre 1 Mhz si 8 Mhz. Aceasta configuratie nu face decat sa prelungeasca lista de aparate compatibile.

De altfel, functionarea unui detector de camera nu se limiteaza la detectarea materialului de spionaj. Acest detector fara fir permite in egala masura detectarea dispozitivului suspect. Acesta ne poate informa atunci cand ne apropiem de o camera in miniatura, de un microfon spion sau de un tracker GPS. De notat este ca sensibilitatea aparatului se poate ajusta.

Detectorul de camera functioneaza pe baza unei baterii. Pentru mai multa precizie, priza de incarcare este un port mini-usb. Produsul propune o autonomie considerabila. Cu o incarcare completa, acest aparat de detectie poate ramane functional numai putin de 15-25 de ore. O autonomie care este echivalenta cu mai multa zile de utilizare.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole