luni, 11 decembrie 2023
More
  AcasăCasa & GradinaHidroizolatia: cate tipuri exista si pe baza caror criterii se diferentiaza? Iata...

  Hidroizolatia: cate tipuri exista si pe baza caror criterii se diferentiaza? Iata ce spun specialistii anului 2022!

  -

  La momentul actual, sanatatea locuintei joaca un rol extrem de important pentru majoritatea oamenilor de pretutindeni, aceasta fiind extrem de semnificativa pentru o durata de viata cat mai indelungata a constructiei respective. Asadar, nu este de mirare ca tot mai multe persoane sunt tentate sa apeleze la firme de hidroizolatii profesioniste atunci cand vor sa realizeze aceasta lucrare, ea fiind extrem de importanta pentru protectia locuintei impotriva umiditatii.

  Hidroizolatia: in functie de ce criterii este clasificata?

  Conform informatiilor oferite de catre specialisti, tipul de hidroizolatie folosit poate ajunge sa varieze considerabil in functie de nevoile si posibilitatile fiecarei persoane in parte. Asadar, este important sa se ia la cunostinta care sunt optiunile respective si de ce sunt acestea importante:

  Locul aplicarii

  Atunci cand o persoana are nevoie sa obtina o hidroizolatie, este important sa se stabileasca daca lucrarea respectiva va fi interioara sau exterioara, produsele utilizate ajungand sa varieze in functie de acest aspect.

  Momentul aplicarii

  Cele mai citite articole

  Cel de-al doilea criteriu in functie de care hidroizolatiile pot ajunge sa se diferentieze consta in momentul in care se doreste practicarea unei astfel de lucrari. Mai exact, exista anumite lucrari de hidroizolatie care se pot realiza, de exemplu, doar in cadrul procesului de construire a cladirii respective, cunoscute sub denumirea de hidroizolatii primare. 

  Hidroizolatiile secundare sunt cele care vor fi aplicate dupa o anumita perioada de timp de la construirea cladirii, de obicei in situatiile in care lucrarea primara nu-si mai poate indeplini functiile de protectie. Mai multe informatii pot fi intalnite pe blogul Hidroizolatii Conduraru.

  Rezistenta

  • hidroizolatie rezistenta la presiunea pozitiva a apei. Aceasta este utilizata de regula in situatiile in care deasupra se regaseste panza freatica, lucrarea urmand sa fie aplicata la exteriorul fundatiei si a subsolului.
  • hidroizolatie rezistenta la presiunea negativa a apei. Aceasta lucrare este recomandata pentru locuintele situate in zone cu precipitatii atmosferice ridicate, presiunea apei fiind una mai joasa.

  In concluzie, acestea sunt informatiile care trebuie sa fie luate la cunostinta atunci cand vine vorba de hidroizolarea locuintei, procesul fiind cat se poate de important.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole