Cei care nu au un compactor in casa si se gandesc sa instaleze un compactor sau isi construiesc o casa noua si se gandesc daca sa includa sau nu un compactor de gunoi, ar trebui sa stie argumentele pro si contra. De asemenea, trebuie mentionat si faptul ca cu prese de balotat mici gunoiul poate fi mentinut mai bine pana cand este ridicat.
Avantajele compactoarelor de gunoi
Principalul avantaj al instalarii unui compactor de gunoi este ca permite gunoiului sa ocupe mai putin spatiu in casa. Acest lucru poate fi un avantaj imens pentru persoanele care locuiesc la un etaj inalt si nu doresc sa duca gunoiul in fiecare zi sau pentru cei cu spatiu limitat pentru a depozita gunoiul pana in ziua in care trebuie ridicat. Cand gunoiul ocupa mai putin spatiu, necesita si mai putini saci de gunoi.
Cele mai citite articole
Un compactor de gunoi necesita utilizarea de pungi speciale, deoarece sacii obisnuiti nu sunt proiectati pentru presiunea extrema prin care trece gunoiul atunci cand este compactat. Aceasta este o cheltuiala suplimentara si, desi nu vor fi folositi atat de multi saci ca in lipsa unui compactor de gunoi, acestia costa in general mai mult decat un sac de gunoi standard.
In mod normal, gunoiul poate incepe rapid sa miroasa urat. Cand articolele perisabile sunt aruncate la gunoi si compactate, ele pot ramane acolo zile sau chiar saptamani inainte ca gunoiul sa fie scos. Exista pasi ce pot fi facuti pentru a reduce efectul mirosului, cum ar fi adaugarea de filtre de carbune.
Gunoiul compactat oricum miroase mai putin decat cel necompactat si in plus poate fi foarte usor pastrat fata de gunoiul normal. Cu prese speciale se pot face chiar baloti din deseuri astfel incat sa miroasa si mai putin sau chiar deloc. In momentul compactarii, toate fluidele sunt scoase din deseuri, ceea ce inseamna ca nu va mai avea practic se sa miroasa pentru ca balotii vor fi uscati. Alegerea unui compactor sau a unei prese de balotat deseuri potrivite este cea care face ca toate eforturile de a recicla sa fie mai usoare.