joi, 13 iunie 2024
More
    AcasăDiverseDe ce este mai buna pizza coapta intr-un cuptor special? 

    De ce este mai buna pizza coapta intr-un cuptor special? 

    -

    De ce este mai buna pizza coapta intr-un cuptor special? 

    Desi este un preparat cu origini straine, pizza este unul dintre cele mai populare feluri de mancare din Romania. Cu toate acestea, gustul poate fi foarte diferi de la un restaurant la altul si de la o reteta la alta. 

    Una dintre caracteristicile care influenteaza foarte mult gustul unei pizza este modul in care aceasta coapta. De aceea, restaurantele cu specific italian care isi doresc sa redea cat mai fidel gustul autentic al preparatelor lor si, in mod special, al pizzei, investesc in cuptoare pizza profesionale

    Prin ce se deosebeste un cuptor de pizza de un cuptor clasic? 

    Cuptoarele clasice pot atinge o temperatura maxima de aproximativ 270 de grade Celsius, ceea ce este insuficient pentru ca blatul de pizza sa se poata coace corect. Un blat de pizza trebuie sa fie crocant la exterior si moale la interior. 

    In schimb, un cuptor de pizza poate incalzi usor pana la o temperatura de cel putin 350 de grade Celsius. Prin urmare, coacerea blatului de pizza se va face rapid si corect, fara a-l usca sau arde. 

    Cele mai citite articole

    De asemenea, un cuptor de pizza este dotat cu o piatra refractara. O astfel de piatra este rezistenta la caldura, se incalzeste rapid si stocheaza caldura pentru a o raspandi uniform, pe toata perioada coacerii. 

    Un alt avantaj al cuptorului de pizza este faptul ca, odata atinsa temperatura optima, aceasta poate fi mentinuta constanta pentru mai mult timp. Acest lucru permite chiar coacerea unui numar mai mare de pizza, un aspect foarte important pentru restaurante.  

    Ce ar mai trebui stiut despre cuptoarele de pizza? 

    Este important de stiut ca exista trei tipuri de cuptoare de pizza, fiecare avand propriile avantaje si dezavantaje. Acestea sunt cuptorul electric, pe gaz sau pe lemne. Drept urmare, alegerea cuptorului potrivit pentru pizza se face in functie de preferinte si de buget. 

    Totodata, pentru prepararea unei pizza autentice si delicioase, trebuie sa se foloseasca ingrediente de buna calitate si accesorii care pot face prepararea mai usoara, cum ar fi o paleta pentru introdu pizza in cuptor, un cutit special pentru a o taia sau o tava rotunda. 

    Cele mai citite articole

    Articole Asemanatoare

    Ultimele Articole