joi, 13 iunie 2024
More
  AcasăTehnologieNume cu litera ci

  Nume cu litera ci

  -

  Nume cu litera ci

  Craioceanu

  Craioceanu sau Craioveanu este un nume de familie ce se regaseste in Romania și Republica Moldova, fiind una dintre cele mai raspandite familii. Sursa acestui nume provine de la cuvântul Crai sau Krai, sau prin extindere de la „Craiova”, o cetate medievala localizata in Muntenia. Acest nume a fost folosit in special in zonele istorice din Muntenia, Moldova si Transilvania ca un nume generic pentru cei ce apartin acelor locuri.

  Originea

  Originea acestui nume se poate pierde in negura vremurilor, insa exista mai multe ipoteze despre originea lui. Una dintre aceste teorii sustine ca numele Craioceanu a provinit din cuvintul Crai, care inseamna „domnitor” sau „conducator” in limba slavona. Aceasta presupunere sugereaza faptul ca primii purtatori de acest nume erau persoane cu statut social ridicat, poate chiar domnitori sau conducatori ai localitatilor.

  Prezenta

  In zilele noastre, Craioceanu este prezent in Romania si Republica Moldova. Este un nume frecvent intalnit in zonele istorice ale celor doua tari, in special in municipiul Craiova si in judetul Dolj. Se poate spune ca este un nume destul de raspandit, deoarece se apropie de frecventa unei nume generice.

  Variante

  Cele mai citite articole

  In afara de varianta clasica Craioceanu, exista mai multe variante ale acestui nume, adesea folosite pentru a se referi la cei ce poarta acest nume. Unele dintre aceste variante sunt Craioveanu, Craiusanu sau Craiasanu. Mai rar poti gasi variante cum ar fi Craioveci, Craiuci sau Craiusci. Unele dintre aceste variante pot proveni dintr-o eroare de scriere sau chiar o modalitate de a se referi la persoanele ce apartin acelui nume.

  Descendenti

  Descendentii ce poarta acest nume provin din mai multe zone ale Romaniei si Republicii Moldova. Se presupune ca cei ce poarta acest nume sunt fii si nepoți ai domnilor voievozi care au domnit in acele zone. Este de remarcat faptul ca exista si alte familii ce poarta acelasi nume, dar care au ramas in Romania sau Republica Moldova si sunt descendentii altor indivizi care au purtat acest nume.

  In concluzie

  Numele Craioceanu a fost folosit pentru a descrie persoanele care provin din acele zone istorice ale Romaniei si Republicii Moldova. Acest nume este unul destul de raspandit si exista mai multe variante ale sale. Descendentii ce poarta acest nume sunt fii si nepoți ai domnilor voievozi care au domnit in acele locuri. Acest nume poate fi intalnit in multe familii din Romania si Republica Moldova, fiind un nume destul de popular.

  Cele mai citite articole

  Articolul precedent
  Articolul următor

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole