joi, 18 iulie 2024
More
  AcasăUncategorizedNume cu litera q

  Nume cu litera q

  -

  Quincy

  Quincy este un nume de familie vechi si interesant, care se afla in Europa de peste mai bine de 500 de ani. Originile numelui sunt incerte, dar se crede ca provine din regiunea Normandiei din Franta. Numele este de obicei un nume de botez, deoarece se spune ca a fost dat in onoarea Imperatorului marelui Quincy al Frantei. Quincy a devenit un nume foarte popular in S.U.A si Canada, in special in ultimii ani. A fost mai frecvent întâlnit în Statele Unite ale Americii în anii 1920 și 1930. Acest nume a devenit și mai popular în anii 2000, ajungând pe locul 270 în topul numelor de baie din Statele Unite.

  Etimologia numelui Quincy

  Cuvântul „Quincy” derivă din unele dintre numele latinești mai vechi, ca și „Caesar-Qunius” sau „Quincius”. Aceste nume se bazează pe cuvântul latin „quinque”, care înseamnă „cinci”. Aceste nume se referă la cinci copii sau cinci persoane. În secolul al IX-lea, numele Caesar-Quinius deveni Quincy și a devenit mai popular în anii următori. Numele Quincy se poate traduce și ca „cinci regi”.

  Variante ale numelui Quincy

  Există multe variante ale numelui Quincy, inclusiv Quincey, Quenci, Quenzo, Quenzy, Quince, Quincey, Quinsy și Quinsay. Există și mai multe alte versiuni ale acestui nume, precum Quinci, Quincya, Quinny și Quincey. Acest nume are origine în multe alte limbi, precum franceza, germana, italiana, latina, spaniola. În unele limbi, numele se poate traduce și ca „cel care are cinci copii”.

  Celebritati care poarta numele Quincy

  Cele mai citite articole

  Există mai mulți oameni celebri care poartă numele Quincy. Se crede că una dintre cele mai cunoscute persoane cu numele Quincy este Quincy Jones, un producător american de muzică și compozitor. Alte celebrități cu acest nume sunt Quincy Brown, un actor american, și Quincy Enunwa Jr., un jucător de fotbal american. Acest nume a fost folosit și pentru personajele din serialele și filmele de televiziune și cinematografie, inclusiv Quincy Magoo, un personaj din desene animate, și Quincy, un detectiv medical din serialul de televiziune "Quincy ME".

  Semnificatia numelui Quincy

  Semnificația numelui Quincy este destul de neclară, dar se crede că se referă la cinci persoane sau cinci copii. De asemenea, numele poate fi și o variantă a numelui latin Quinctius, care înseamnă „cel care are cinci copii”. De asemenea, se spune că numele poate fi o variantă a numelui latin Quintus, care înseamnă „al cincilea”.

  Impresii despre numele Quincy

  Majoritatea oamenilor au impresia că numele Quincy este un nume interesant și deosebit. Este un nume destul de rar și modern, care poate fi folosit și pentru fete și băieți. Numele este, de asemenea, asociat cu persoanele inteligente și creative. De asemenea, se spune că persoanele cu numele Quincy sunt foarte independente și curajoase. Numele aduce de asemenea, imagini de liniște și relaxare.

  Cele mai citite articole

  Articolul precedent
  Articolul următor

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole