Oportunitatile de dezvoltare a unei afaceri pot aparea in momente mai putin favorabile, cand compania nu dispune de suma de bani necesara pentru a face investitii astfel incat sa se poata profita de aceste oportunitati. Daca unii antreprenori se tem sa riste, altii aleg sa nu rateze astfel de momente, care ii pot ajuta sa isi duca afacerea la un nou nivel.
Drept urmare, acestia aleg sa apeleze la sprijinul financiar oferit de institutiile bancare. Unul dintre produsele pe care acestea le pun la dispozitia mediului de afaceri este creditul pentru investitii.
Ce este creditul pentru investitii si cine il poate accesa?
Investitiile sunt esentiale pentru dezvoltarea unei afaceri, iar in unele situatii, bugetele disponibile nu sunt suficiente pentru a cumpara echipamentele sau utilajele necesare. In aceste situatii, creditele pentru companii sunt solutia de care antreprenorii au nevoie, unul foarte eficient in acest caz este un credit investitie.
Cele mai citite articole
Creditul pentru investitie este acea finantare acordata de insitutiile financiare pentru a fi folosita exclusiv pentru investitiile din afaceri, indiferent ca este vorba despre achizitii imobiliare, de echipamente, utilaje, masini de transport.
Prin urmare, orice companie poate solicita un astfel de credit, indiferent de domeniul de activitate, numai ca trebuie sa indeplineasca anumite criterii, cum ar fi stabilitate financiara, desfasurarea activitatii de cel putin 12 luni si fara probleme de natura financiara, cum ar fi datorii la bugetul de stat sau credite restante.
Ce investitii pot fi facute cu ajutorul acestui credit?
Investitii imobiliare
Fie ca se doreste achizitionarea unui teren care sa fie utilizat pentru activitatea companiei, fie ca este vorba despre o cladire in care sa se mute activitatea initiala, deoarece permite dezvoltarea, sau deschiderea unui nou punct de lucru, oricare dintre acestea pot fi finantate printr-un credit de investitii.
Dotarea companiei cu echipamentele necesare
Liniile de productie au nevoie de echipamente care sa faciliteze si eficientizeze activitatea, pe cand activitatea de birou are nevoie de echipamente IT performante, care sa permita rularea celor mai noi programe. Prin urmare, dotarea companiei cu echipamentele si utilaje necesare desfasurarii activitatii este o alta investitie ce poate fi astfel finantata.