luni, 15 aprilie 2024
More
  AcasăDiversePiese originale sau compatibile? Ce sa alegi pentru utilajele tale agricole?

  Piese originale sau compatibile? Ce sa alegi pentru utilajele tale agricole?

  -

  Investitiile pe care le au de facut antreprenorii, in general, nu se limiteaza numai la cumpararea echipamentelor si utilajelor necesare pentru desfasurarea activitatii, a spatiului in care sa se desfasoare activitatea. Ci acestia trebuie sa aloce atat un buget pentru cheltuielile lunare, cum ar fi cele pentru plata utilitatilor, a salariilor si chiar a materiei prime necesare, dar si un buget de rezerva pentru situatiile neprevazute. 

  O oportunitate aparuta intr-un moment neasteptat sau o problema care trebuie rezolvata cat mai rapid, pentru a nu afecta activitatea, sunt astfel de situatii neprevazute. In sectorul agricol exista multe aspecte asupra carora antreprenorii nu pot avea control, conditiile meteo fiind unul dintre acestea. Totusi, o alta situatie in care si acestora le va fi util un astfel de buget este cea in care se defecteaza un utilaj agricol, care este esential pentru efectuarea lucrarilor agricole. 

  Prin urmare, acestia sunt nevoiti sa caute piese de schimb si sa le inlocuiasca rapid pe cele deteriorate, pentru ca utilajul sa poata reveni rapid pe camp. In astfel de situatii, exista posibilitatea de a alege dintre piese originale si piese compatibile. 

  Ce este si de ce este recomandata piesa originala in detrimentul celei compatibile? 

  Cele mai citite articole

  De obicei, producatorii de utilaje agricole recomanda folosirea pieselor originale, care respecta nivelul de calitate specific brandului si care se potriveste perfect utilajului respectiv. In acest fel, agricultorii vor avea garantia ca vor putea folosi utilajul imediat dupa reparatii, pentru un timp indelungat. 

  Este bine cunoscut faptul ca pretul unor astfel de piese este insa unul mare sau foarte mare, motiv pentru care unii antreprenori iau in calcul folosirea unor piese compatibile. In astfel de situatii fie se poate pierde garantia pentru utilaj – daca aceasta mai exista – fie pot fi necesare si alte lucrari pentru ajustari, mai ales daca este vorba despre piese de schimb combinatoare, de exemplu, care au un gabarit mare, iar functionarea corecta este foarte importanta.  

  Piesele compatibile sunt, de obicei, mai ieftine si provin de la alti producatori fata de piesele originale, dar au adesea o calitate inferioara. 

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole