luni, 15 aprilie 2024
More
  AcasăSanatateCare sunt cele mai comune tratamente stomatologice? Iata ce spun studiile din...

  Care sunt cele mai comune tratamente stomatologice? Iata ce spun studiile din domeniu!

  -

  Tehnologia continua sa avanseze de la an la an fapt care duce si la aparitia de noi tratamente stomatologice mult mai eficiente decat cele precedente. Cu toate acestea, problemele continua sa ramana, in mare parte, aceleasi, omul avand nevoia ca ele sa fie rezolvate cat mai bine cu putinta. Asadar, in articolul de fata au fost selectionate cele mai comune probleme dentare care ar putea aparea, cat si modalitatea prin care ele ajung sa fie rezolvate.

  Tratamente stomatologice comune: care sunt cele mai raspandite lucrari de pe piata?

  Conform informatiilor de specialitate, printre cele mai intalnite probleme de natura stomatologica ajung sa se numere urmatoarele elemente:

  Caria dentara

  Cele mai citite articole

  Cel mai comun tip de problema care ar putea aparea este cariera dentara, aceasta reprezentand o gaura de culoare neagra ce-si poate face simtita prezenta pe suprafata dintelui. Initial de dimensiuni mici, lasata netratata poate ajunge sa creasca in marime, ducand la dureri si sensibilitate dentara. Tratarea sa poate varia in functie de gradul de avansare al problemei. Cariile aflate in faza incipienta se trateaza prin fluorizarea si refacerea smaltului dintilor. Pentru un stadiu avansat se apeleaza la plombe si coroane dentare. In caz terminal se opteaza pentru scoaterea dintelui afectat.

  Extractia de molar

  Asa numita extractie molar de minte devine recomandata atunci cand dintele respectiv incepe sa afecteze sanatatea dintilor din vecinatate, ca urmare a unei pozitii anormale. De asemenea, se mai opteaza pentru acest tratament si in momentul in care molarul se afla intr-o pozitie greu de spalat, existand posibilitatea de aparitie a cariilor pe termen lung. Tratamentul consta in realizarea unei anestezii dupa care urmeaza indepartarea dintelui respectiv.

  Abcesul dentar

  Prin abces se face referire la formarea unui saculet de puroi pe o parte a suprafetei dintelui. Principalul simptom consta in durere constanta, ce poate ajunge sa se inrautateasca considerabil odata cu trecerea timpului. Printe simptomele secundare ajung sa se numere febra, respiratia urat mirositoare, ametelile, sensibilitatea dentara si inflamatiile. Tratarea se realizeaza prin analgezice si antibiotice, in caz extrem putand sa se opteze pentru operatie si indepartarea dintelui.

  In concluzie, acestea sunt cele mai comune probleme stomatologice.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Ultimele Articole